Мајк Хакаби
" Да ли су људи најодговорнији за већину климатских промена, остаје на научницима да кажу. Дужност свих нас је да оставимо планету у бољем стању од онога у коме смо је нашли. "
Маргарет Мид
" Немојте никада сумњати да једна мала група преданих људи не може променити свет. "
Ричард Роџерс
" Једини начин напредовања, уколико желимо да поправимо квалитет околине је да се сви укључе у тај процес. "
Френклин Рузвелт
" Нација која уништава своје земљиштe уништава себе. Шуме су плућа наше земље, прочишћују ваздух и дају свежу снагу нашем народу. "
Леонардо Ди Каприо
"Дизање свести о најважнијим еколошким проблемима нашег времена никада није било важније. "

Пратите Нас

Облачно

1°C

Житиште

Облачно

Влажност ваздуха : 98%

Ветар : 17.70 km/h

  • 20 Nov 2018

    Пљускови 7°C 1°C

  • 21 Nov 2018

    Расути Пљускови 6°C 3°C

Средњи курс НБС

loader

Управљање отпадом

Управљање отпадом представља једну од основних делатности нашег предузећа. ЈКСП "ЕКОС" врши услуге одлагања отпада за око 6.000 домаћинстава и правних лица са територије општине Житиште.

У употреби су два професионална камиона смећара која на годишњем нивоу прикупе око 8.000 м3 отпада. У циљу унапређења заштите животне средине, свако домаћинство које редовно измирује своје обавезе добија пластичну канту запремине 120 лит. за одлагање отпада.

Сходно Стратегији одрживог развоја општине Житиште, ЈКСП "ЕКОС" у претходне три године редовно спроводи уклањање дивљих депонија у општини Житиште.

Овом приликом још једном апелујемо на грађане општине Житиште да не бацају отпад на недозвољеним местима, као и да не врше спаљивање и друго непрописно одлагање отпада, већ да га искључиво одлажу на прописан начин изношењем испред свог домаћинства, према утврђеном плану изношења отпада за свако насеље, који ће потом преузети радници комуналне службе ЈКСП "ЕКОС". 

Ради што квалитетнијег пружања услуга у плану је набавка новог камиона смећара и булдожера, као и друге опреме и машина како би се додатно унапредило пословање комуналног сектора предузећа. 


Јавно комунално стамбено предузеће "ЕКОС", Житиште

Питајте нас

 

Designed By BS Computer